Prijavi se za brži pregled ponuda Klikni ovdje ukoliko nemaš račun.

Prirodni prah za zube / prirodna kozmetika / bez fluora i dr sintetskih dodataka Fizičko lice

prije 3 sedmicu Kozmetika Tuzla   31 pregleda

10 KM

  • prirodni-prah-za-zube-prirodna-kozmetika-bez-fluora-i-dr-sintetskih-dodataka-big-0

0.0 zvjezdica

Lokacija: Tuzla
Cijena: 10 KM

Prah za zube

Svakodnevno pranje zubi radi zaštite i održavanja higijene usne šupljine odsada je moguće i bez fluora i sintetskih dodataka uz naš prah za zube. U sastav ulaze biljni ekstrakti i same biljke kao sto je divlja menta, klinčić i dr. Izaberite svoj prah, u ponudi imamo:

  • Prah za zube zelena glina čisti usnu šupljinu, jača zube i uklanja zubni plak bez korištenja štetnih kemikalija koje su glavni sastojci komercijalnih pasti za zube. Osim što zelena glina na sebe veže toksine i teške metale, ona je također bogata mineralima koji su važni za održavanje zdravlja zuba. Zelena glina čisti zube i usnu šupljinu bez da šteti organizmu. Ona također sadrži magnezij, kalcij i silicij koji pomažu održati zdrave i jake zube.

Izvrstan za svakodnevnu higijenu zubi i usne šupljine kako odraslih, tako i djece.

  • Prah za zube neem, prah neema koristan je jer se koristi protiv krvarenja desni, karijesa i lošeg zadaha, ali i za ublažavanje tegoba parodontoze i gingivitisa. Odlikuju ga antibakterijska, antifungalna, antiparazitska, protuupalna i analgetska svojstva. Neem je oralni prijatelj i dokazano obuzdava širenje streptokoka po površini zubi te sprječava nastanak karijesa, zbog čega se često koristi u pastama za zube. Neem suzbija bolesti zubnog mesa i održava usnu šupljinu zdravom, bori se protiv lošeg zadaha iz usta, ubija bakterije u ustima, sprječava i smanjuje naslage.

  • Prah za zube zeolit njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrija, kalcija, kalija i magnezija koji su od iznimne važnosti za zdravlje. Prirodni je ionski izmjenjivač pa učinkovito čisti organizam tako što iz tijela uzima pozitivno nabijene čestice toksina i vezuje ih unutar rešetkaste strukture.

Zeolit je 100% prirodni mineral kojeg ljudski organizam prepoznaje kao vlastitu supstancu. Dokazano je da zeolit djeluje kao antioksidant, detoksikator i zaštitnik imuniteta. Zeolit nalazi primjenu kod stomatoloških problema, kao što su paradentoza i plak te kod bolesti i oštećenja sluznice usne šupljine ali služi i za svakodnevnu higijenu usne šupljine.

Redovitom upotrebom održava se pH u ustima od 7-7.4. Time se sprečava nastanak plaka, a samim time i nastanak karijesa. Takav pH nije pogodan za razvoj bakterija te nastanak kamenca, a pogodan je za skidanje već nastalog kamenca i plaka. Također umanjuje pojavu afti te smanjuje neugodan dah iz usta. Klinička studija o primjeni zeolita kod liječenja bolesti usne šupljine pokazala je da je zeolit jedan od modernih načina regeneracije, jer ima imunomodulacijsko i antioksidativno svojstvo, te pojačava protuupalno djelovanje što dugoročno ima povoljan utjecaj na procese ozdravljenja u cjelini, a posebno na usnu šupljinu.

Izvrstan za svakodnevnu higijenu zubi i usne šupljine kako odraslih, tako i djece.

  • Prah za zube aktivni ugljen, aktivni ugljen za zube je novo otkriće prirodnog izbjeljivanja zubi koje je privuklo brojne obožavatelje. Osim što prirodno upija toksine, aktivni ugljen za zube je nova privlačna alternativa brojnim kozmetičkim proizvodima upitnih sastojaka.

Iako na prvi pogled nije nimalo privlačan zbog svoje crne boje, aktivni ugljen je potpuno bezopasan što znači da ga možete isprobati te se jednim osmijehom uvjeriti je li u pitanju mit ili istina.

Minerali iz aktivnog ugljena vežu na sebe površinske mrlje i čestice hrane čime se ujedno postiže i izbjeljivanje zubi. Važno je napomenuti da aktivni ugljen ne mijenja boju zuba već uklanja samo one mrlje koje su mogle uzrokovati nestanak prvotne prirodne bjeline koja nije kod svakoga ista.

Ako slučajno progutate aktivni ugljen, ništa se neće dogoditi zato što je potpuno bezopasan. Međutim, ako previše grebete zube s aktivnim ugljenom, abrazivnost minerala može oštetiti caklinu zuba. Budite oprezni da prilikom korištenja aktivnog ugljena lagano četkate zube tako da ih ne oštetite.

40 g

Naši proizvodi izrađeni su od ljekovitih biljaka, njihovih ekstrakata i derivata. Ne sadrže vještačke boje, konzervanse, naftne derivate, mineralna ulja, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), aluminij, silikone, GMO, sintetičke i životinjske masti, sintetičke mirise, parabene te ostale štetne sastojke po ljudsko zdravlje.

Pratite nas i na FB stranici Ruza ljekovita kozmetika i preparati

Dodatne informacije

Da li vršite dostavu? Da
Gdje dostavljate? FBiH

 
Napomena: Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti recenziju.