Prijavi se za brži pregled ponuda Klikni ovdje ukoliko nemaš račun.

PRIRODNI VOĆNI SOKOVI Pravno lice

prije 3 mjeseca BEZALKOHOLNI PROIZVODI Visoko   123 pregleda

18 KM

  • prirodni-vocni-sokovi-big-0
  • prirodni-vocni-sokovi-big-1
  • prirodni-vocni-sokovi-big-2

0.0 zvjezdica

Lokacija: Visoko
Cijena: 18 KM

  • Voćar Piramida, proizvođač i prerađivač voća iz Visokog, proizvodi kvalitetne prirodne sokove i sušeno voće i bilje.
  • Suljo Selimović je inženjer elektrotehnike, vlasnik kompanije Voćar Piramida, proizvođača i prerađivača voća iz Visokog. „Trideset i pet godina je radio u naftnim kompanijama širom svijeta i vodio projekte vrijedne stotine miliona dolara. U jednom trenutku mi je to postalo previše i odlučio sam se vratiti kući na porodični voćnjak u predgrađu Visokog.“
  • Razmišljajući kao inžinjer, Suljo je znatno ranije počeo pripremati teren za svoj povratak. Već 2003. godine je počeo kupovati zemlju i zasađivati voćnjak površine 11 hektara, a 2007. je osnovao kompaniju.

Rad sa zajednicom

Ovisno o sezoni, Suljin voćnjak daje 40 do 60 tona jabuka, šljiva i krušaka. Međutim, njegov plan je uvijek bio raditi sa malim poljoprivrednicima iz Bosne i Hercegovine.

„Od 2007. do 2014. godine smo radili samo sa svježim voćem. Posao se brzo razvijao. Od lokalnih poljoprivrednika smo otkupili i izvezli oko 3.000 tona voća, uglavnom u Njemačku,“ kaže Suljo. „Međutim, kada je EU 2014. godine uvela prelevmane na uvoz voća tržište se promijenilo. U maju te godine pretrpjeli smo i razorne poplave, tako da smo morali preispitati naš način poslovanja.“

Prelazak na preradu voća je bio njihov sljedeći korak. „Krajem 2014. godine pohađali smo obuku u Njemačkoj o tehnologiji prerade voća i započeli s proizvodnjom prvih voćnih sokova već 2015. Poučeni dešavanjima iz 2014. godine smanjili smo količine i odlučili se za stabilniji, otporniji i dugoročniji poslovni put. Sada radimo sa 82 ugovorena poljoprivrednika i ovisimo jedni o drugima u pogledu proizvodnje, prerade i prodaje oko 150 tona voća i bilja svake godine,“ navodi Suljo.

„Our Nature“

Proizvodnja sokova u Voćar Piramidi postepeno je porasla sa 15.000 litara u 2017. godini na 80.000 litara u 2019. Danas proizvode 13 različitih prirodnih voćnih sokova, te suho voća (šljive i kruške) i bilje. Svi ovi proizvodi se prodaju pod robnom markom „Our Nature“.

„Mnogo smo uložili u poboljšanje kvaliteta naših proizvoda i uspjeli da im produžimo rok trajanja do 12 mjeseci bez upotrebe konzervansa. Prošle godine smo također uveli HACCP standard,“ kaže Suljo i dodaje da jedna osoba ne može biti stručnjak na svim poljima. “Uspjeli smo napraviti odlične proizvode, ali potrebna nam je pomoć u marketingu i promociji. Ovdje nam je od velike pomoći bio projekt FARMA II.“

U ponudi imamo sljedeče sokove: Jabuka, Kruška, Višnja, Malina, Kupina, Borovnica, Aronija, Cvekla-Mrkva, Crna Ribizla, Nar, Breskva, Grožđe i Šljiva.

Cijene su od KM 7 do KM 18 za 3L pakovanje.

Dodatne informacije

Da li vršite dostavu? Da
Gdje dostavljate? Sarajevo-Zenica

 
Napomena: Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti recenziju.